Hoe Bitcoin beveiligen?

Wat is een crypto-portemonnee?

Met een crypto-portemonnee kunt u cryptocurrency opslaan, verzenden en ontvangen. Het is in wezen een digitale bankrekening voor uw cryptocurrency. Meer specifiek zijn crypto-portefeuilles software die de openbare en privésleutels opslaan waarmee u uw digitale valutaposities kunt beheren en kunt communiceren met blockchain-netwerken. Er zijn twee categorieën wallets: hot wallets en cold wallets.

Hot wallets

Cold Wallets

, Hoe Bitcoin beveiligen?

Hot wallets zijn de meest voorkomende soorten crypto-wallets omdat ze eenvoudig in te stellen en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Wanneer u een account aanmaakt op een exchange, een mobiele portemonnee downloadt of een desktopportemonnee op uw laptop downloadt, maakt u een hot wallet aan.

Hot wallets zijn bedoeld voor alledaagse gebruikers van cryptocurrency.

Als u regelmatig crypto verhandelt op een beurs of crypto uitgeeft om alledaagse aankopen te doen, wilt u uw digitale valuta opslaan in een hete portemonnee.

Cold wallets worden beschouwd als de veiligere cryptocurrency-opslagoplossing omdat ze niet zijn verbonden met internet. Je koppelt je cold wallet alleen aan internet als je een transactie wilt doen.

Hardware wallets en paper wallets zijn beide cold wallet-opties. Hardwareportefeuilles zijn echter populairder omdat ze gemakkelijker te gebruiken zijn en worden geleverd met klantenondersteuning van de fabrikant.

Hardwareportefeuilles gebruiken een fysiek medium – meestal in de vorm van een USB-stick – om de privésleutels van de portemonnee op te slaan, waardoor ze de facto onbereikbaar zijn voor hackers of andere kwaadwillende partijen.

Desktop wallets zoals Binance, Coinbase,..

Hardware wallets zoals Ledger

Paper wallets