Wat is Bitcoin?

Wat moet u weten over Bitcoin

Als u met Bitcoin begint, zijn er een paar dingen die u moet weten. Met Bitcoin kunt u geld omwisselen en op een andere manier handelen dan u normaal doet. Daarom moet u uzelf informeren voordat u Bitcoin gebruikt voor een transactie. Bitcoin moet met dezelfde zorg worden behandeld als uw normale portemonnee, of zelfs meer!

Eigenschappen van Bitcoin

Bitcoin gebruikt peer-to-peer-technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is opensource; het ontwerp is openbaar, niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen. Dankzij de unieke eigenschappen staat Bitcoin vele nieuwe gebruiksmogelijkheden toe die tot nog toe niet mogelijk waren met andere betalingssystemen.

Wat is Blockchain?

Wat moet u weten over De Blockchain

Een blockchain is een grootboek systeem dat gebruikt kan worden om gegevens vast te leggen, te versleutelen maar ook om te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bitcoin overschrijvingen. Maar dit kunnen ook smart contracts, logistieke transacties, eigendomsaktes of persoonlijke berichten zijn.